Maailmanpylvaastä partiarkkojen elinvuosiin, osa 7

Geeniperimä voi pienentyä, jos väestön koko laskee niin pieneksi, että satunnaisista syistä jotkut geenit kokonaan katoavat. Näin voi tapahtua katastrofin seurauksena tai silloin, kun muuttoliikkeelle lähtee pieni joukko ihmisiä. Luonnonvalinta voi poistaa vain dominoivan geenin, joka on selvästi haitallinen. Peittyvää geeniä se ei voi poistaa. Luonnonvalinnan sijaan täytyy olettaa, että ihmiset ovat tehneet tietoisia valintoja, tai valinta on tapahtunut satunnaisista syistä pienessä väestössä.

Ajatellaan esimerkiksi silmien väriä, sehän oli natsien arjalaisten yksi tunnusmerkki. Silmien värillä ei luulisi olevan mitään merkitystä, kuitenkin Pohjois-Euroopassa on paljolti sinisilmäinen väestö. Ruskean värin aiheuttava geeni on dominoiva. Kuinka sinisilmäinen väestö on voinut syntyä?

Yksi selitys sille on seksuaalivalinta. Se vaatisi, että parinvalinnassa olisi kauan aikaa suosittu sinistä silmän väriä. Tämän selityksen ongelma on, että siniset silmät ovat useissa maissa harvinaisia, mutta niitä esiintyy. Jos  niidenkin maiden ihmiset olisivat suosineet sinisiä silmiä, siniset silmät olisivat tavallisia myös näissä maissa. Ihmisillä ei siis ole yleistä sinisilmien suosimistaipumusta. Joillain henkilöillä tällainen väritetty näkemys on, mutta tuskin suuremmalla yhteisöllä.

Luonnollisempi selitys on, että suosimistaipumus on ollut vain vähän aikaa ja muutamalla henkilöllä, ei kauan aikaa ja suurella yhteisöllä. Jotkut henkilöt ovat valinneet vain sinisilmäisiä ihmisiä ryhmään, joka on muuttanut uudelle alueelle. Heistä on kasvanut sinisilmäisten yhteisö. Yhteisöön on myöhemmin liittynyt jokin määrä ruskeasilmäisiä ja sini- ja ruskeasilmäisten suhdeluku on myöhemmin pysynyt vakiona, koska yhteisön jäsenet eivät ole suosineet parin valinnoissaan mitään tiettyä silmän väriä.

Alkuperäisen sinisilmäisten valinnan syy on voinut olla uskonnollinen. Muuttoryhmään on kelpuutettu vain valitut, tässä tapauksessa silmän värin mukaan valitut. Tämä ajatus ei ole niin outo kuin ehkä aluksi vaikuttaa. Ryhmä ihmisiä joutuu muuttamaan aiemmalta asuinalueeltaan jostain syystä. Yleensä ihmiset eivät muuta ilman syytä. Syy voi olla alueella tapahtunut katastrofi, vaikka ilmaston muuttuminen. Ryhmä ihmisiä valitaan uuden yhteisön aluksi. Valittuja ei voi olla kovin montaa. Heidän on vaikkapa mahduttava pakoveneisiin.

Aikojen loppu. Valitut pelastuvat. Uusi maailma.

Tämä on tyypillinen messiaaninen ajattelumalli monessa uskonnossa. Tulee aikojen loppu, olot huononevat. Syy olojen huononemiseen on usein ollut ilmaston muuttuminen. Muutto muualle on lopulta välttämätön. Muuton ajanhetkeä voidaan katsoa taivaan merkeistä, vaikka uudesta pohjantähdestä. Muuttoon lähtee joukko valittuja, koska kaikki eivät voi lähteä.

Jos tämä ajattelutapa tuntuu liian keinotekoiselta, niin silloin täytyy esittää parempi selitys sille, että Pohjois-Euroopassa asuu pääosin sinisilmäinen väestö.

Jos selitys on oikea, se liittää valitun kansan ja rotuopin luonnollisella tavalla aikakausiteoriaan. Väitettä, että muuttoliikkeiden taustalta löytyisi messiaaninen ajattelutapa, voi perustella muuttoliikkeiden ajankohtien osumisella poikkeuksellisen usein pohjantähden vaihdoksiin.

Viimeinen suuri kansojen vaellus oli noin 300-500 jKr. Kochab hylättiin pohjantähtenä noin vuonna 500 jKr. Indoeurooppalaisten kansojen muutto Eurooppaan alkoi Thubanin pohjantähtikauden alussa. Maailmanpylväsmyytit ovat hyvin yleisiä kansojen tarustoissa ja maailmanpylvään kaatuminen, siis pohjantähden muutos, oli aikojen lopun merkki. Aikojen lopulla valitaan valittu kansa. Vain se pelastuu. Ehkä näin on joskus toimittu.

 

Ihmiskunnan leviämisestä maapallon eri osiin voi tehdä sen luonnollisen havainnon, että kehittyneempi kulttuuri valtaa alaa kehittyneemmältä. Jo asutun seudun valloittaminen vaatii, että tulokkailla on jokin merkittävä etu vanhoihin asukkaisiin nähden. Aikakauden loppu johtaa kehitykseen, ei taantumiseen, mikä vastaa darwinismin perusteesiä voimakkaamman eloonjäämisestä.

R1b-miehillä oli pronssiaseet, härkävankkurit ja nautakarjaa. Ne antoivat heille edun G2a-miehiin nähden: näiden varhaisten maanviljelijöiden ja megaliittien rakentajioiden aseistus oli kivikautista. R1a-miesten lyömätön ase oli hevonen ja pronssimiekka. Lähi-Idän pronssikauden romahdus noin 1200 eKr johtui venekansojen rauta-aseista. Egyptistä venekansa tosin ajettiin pois pronssiaseilla, mutta Egypti oli korkeakulttuuri.

Raamatun eksoduskertomuksessa israelilaisilla on kaksi salaista asetta: liiton arkki, josta tulee sokaiseva säde, sekä torvet, joiden yhteispuhalluksella Jerikon muurit murtuvat. Tämä argeologien epähistoriallisena pitämä tarina osoittaa, että kirjoittaja luultavasti tunsi koveran peilin, jolla auringon säteet voi kohdentaa. Egyptiläiset olivat keksineet peilin ja valmistaneet sekä koveria että kuperia peilejä hieman ennen Mooseksen aikaa. Tarinan kirjoittaja varmaan myös tiesi, että ääniaalloilla voi rikkoa esimerkiksi lasin. On epävarmaa riittäisivätkö taikatemput sotilaalliseksi eduksi maan valloituksessa, mutta eurooppalaiset tutkimusmatkailijat usein hämmästyttivät alkuperäiskansoja vastaavilla tempuilla. Espanjalaiset konkistadorit voittivat atsteekit paljolti sen vuoksi, että intiaanit pitivät hevosella ratsastavia espanjalaisia jumalolentoina.

Gravettian kulttuurin I-isälinjan väestö onnistui levittäytymään alueille, joissa jo ennen asui Aurignacian kulttuurin F- tai C-isälinjan metsästäjä-keräilijöitä. I-isälinjan väestöllä täytyi olla jokin etu puolellaan. Se etu saattoi oli koira. Koira kesytettiin 27.000-40.000 vuotta sitten, luultavammin lähempänä 27.000:tta. On todisteita, että Gravettian-kulttuurin ihmisillä oli koiria. On löydetty 26.000 vuotta vanhat jalanjäljet, joissa noin 10-vuotiaan lapsen kanssa kävelee koira. Jalanjäljet olivat Ranskassa, Chauvet-luolan lähellä. Luolan kuuluisat maalaukset ovat vanhemmalta ajalta, Aurignacian kulttuurista, mutta luolan sisäänkäynti oli murtunut jo 3000 vuotta ennen jalanjälkiä. Jalanjäljet ovat Gravettian-kulttuuria. Myöhemmin Gravettian-kulttuuria seuranneista kulttuureista löytyy noin 15.000 vuotta vanhoja koirien fossiileja.

G2a-isälinjan maanviljelyskansa onnistui levittäytymään Eurooppaan. Heidän etunsa oli tietenkin maanviljelyselinkeino, joka salli pysyvät asumukset ja suuremman väestön.

G2a-miesten jälkeen Etelä-Eurooppaan levisi myöhemmin E-isälinjan ihmisiä Pohjois-Afrikasta ja J2-isälinjan ihmisiä Lähi-Idästä. E-isälinjan väestö lienee ollut maanviljelijöitä. J2 liittyy kreikkalaisiin ja foininkialaisiin ja ajoittuu noin aikaan 1500 ennen ajanlaskua. J2-isälinjan etu perustui alunperin luultavasti lammas- ja vuohitalouteen. Nämä kotieläimet oli kesytetty hieman ennen maanviljelyksen alkua Zagros-vuorilla. Merenkulku ja siihen liittyvä kauppa olivat myös tärkeitä, erityisesti foininkialaisilla ja kreikkalaisilla.

N-isälinjan ihmisillä, kuten suomalaisilla, ei ollut suhteellista etua etelämpänä asuviin kansoihin nähden, mutta he omaksuivat maanviljelyskulttuurien keksintöjä ja alkuperäisiin metsästäjä-keräilijoihin verrattuna he edustivat kehittyneempää kulttuuria.

Näissä tapauksissa uuden kulttuurin etu aiempaan nähden on ollut innovaatio, joka yleensä on lisännyt ravinnon tuotantoa, poikkeuksena nuorakeraaminen kulttuuri, jonka etu, hevonen, on ennenkaikkea asetekninen parannus. Koska nuorakeraaminen kulttuuri muutti väestön geneettistä rakennetta voimakkaasti, voidaan olettaa että R1a-väestö toi myös parannuksia ravinnon tuotantoon. Tunnetaan monta tapausta, jossa jokin kansa on parempien aseiden turvin valloittanut ennen asutun alueen, mutta jos etu on vain aseissa, valloittajan perimä katoaa alkuperäisväestön perimän joukkoon ja valloittaja omaksuu valloitetun maan kulttuurin.

Yleisenä sääntönä voi havaita, että kulttuuri yleensä etenee eikä taannu. Metsästäjä-keräilijöiden ravinto oli parempaa kuin maanviljelijöiden, mutta metsästys ei voinut elättää yhtä suurta väestöä. Se elinkeino voittaa, mikä pystyy elättämään enemmän ihmisiä ja valmistamaan paremmat aseet: ihmismassat tunkeutuvat harvaan asutuille alueille ja työntävät siellä asuneet ihmiset huonommille seuduille.

 

Näistä havainnoista voi johtaa historiallisen geneettisen eloonjäämisstrategiana ja verrata sitä Vanhan testamentin eksodustarinaan.

Aikakaudet ovat todellisia ja niiden lopussa jotkut kansat lähtevät valloitusretkille. Alueella asuneita naisia ei yleensä tapettu vaan heidät on otettu vaimoiksi. Tietoista valintaa sovellettiin luultavasti vain tyhjiä alueita asutettaessa, valittiin pieni joukko uudisasukkaita. Kehittyneempi voittaa kehittymättömämmän: valloittajilla tulee olla paremmat aseet ja tehokkaampi elinkeino.

Eksodusaika luultavasti oli hyksojen mielestä aikakauden loppu. Vanhan testamentin eksodustarinaa seuraavassa Joosuan tekojen kertomuksessa Jumalan suuhun annetaan käsky valloittaa maa ja tappaa niiden entiset asukkaat ja kielletään ottamasta entisiä asukkaita vaimoiksi tai miehiksi. Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa Jumala käskee ihmisiä lisääntymään ja täyttämään maan.

Vanhan testamentin käsky tappaa tai ainakin orjuuttaa kaikki entiset asukkaat on jyrkempi kuin se, mitä voi nähdä historiasta. Vanhan testamentin käskyt muistuttavat natsien sosiaalidarwinistinen ohjelmaa. Se ei ole strategia, joka todellisuudessa on toiminut historiassa.

Nykyään painotetaan kansojen välistä rauhanomaista yhteistyötä. Sitä pidetään parempana tienä vaurauteen ja hyvinvointiin kuin tarpeettomana pidettyä sotaa. Tällöin unohdetaan aikakaudet. Vanhan ajattelun mukaan aika jakautuu aikakausiin. Suuri sota on aikakauden lopussa. Aikakauden aikana yhteistyö on hyväksi. Aikakauden lopussa yhteistyö ei onnistu.

Kansainvaellusten aikana Länsi-Rooma luhistui, koska gootit lähtivät liikkeelle. Gootit lähtivät liikkeelle, koska hunnit työnsivät heidät pois heidän asuinalueeltaan. Hunnit tekivät niin, koska heillä oli parempi komposiittijousi ja Attila oli yhdistänyt heimot valloitusarmeijaksi.

On aina kansoja, joiden väestö kasvaa nopeasti ja jotka pyrkivät hankkimaan parhainta sotakalustoa eivätkä pyri rauhanomaiseen, kaikkia hyödyttävään yhteistyöhön. Aikakauden aikana, ehkä tuhansien vuosien ajan, tällaiset kansat saadaan pidettyä aisoissa. Lopulta se ei enää onnistu.

Esihistoriasta nähdään, että väestön muutosaikojen välissä oli tuhansien vuosien aikakausia, jolloin eri kansat elivät suhteellisen rauhanomaisissa ja kaikkia osapuolia hyödyttävissä väleissä. Kivikaudellakin käytiin kauppaa monista tarvikkeista, oli kulttuurin vaihtoa, oli matkoja toisiin maihin – samaa mitä nykyäänkin, tosin pienemmässä mittakaavassa. Nämä tuhansien vuosien rauhallisemmat ajat eivät muuttaneet sitä tosiasiaa, että lopulta aikakausi päättyi. Jotain uutta keksittiin ja jokin uusi kansa valloitti itselleen elintilaa.

Tulee tunnistaa aikakauden lopun ajat.

 

Jos tämä on aikakausien salaisuus, mikä on kristinuskon salaisuus? Tuomaan evankeliumissa, Jeesuksen salaisissa sanoissa, puhutaan salaisuudesta näin: joka löytää näiden sanojen merkityksen hämmästyy, hämmästyttyään hallitsee, hallittuaan lepää.

Evankeliumeissa Jeesus puhuu kansalle vain vertauksilla. Niiden ainoa sanoma on, että Jeesus on Messias ja Jumalan vihan päivä tulee pian.

Jeesuksen vertaukset Tuomaan evankeliumissa ovat samanlaisia kuin Uudessa testamentissa. Myös salaisuus on sama: Jeesus on Messias ja lopun ajat ovat käsillä.

Paavali sanoo, että kristinuskon salaisuus on hullutus: Jeesus on Messias ja se tarkoittaa, että Jumalan Poika on syntynyt ihmiseksi, kuollut ja herännyt kolmantena päivänä kuolleista ihmisten syntien sovitukseksi.

Mitä näissä kolmessa lähteessä aina yhtä hämärästi kuvailtu kristinuskon salaisuus todellisuudessa tarkoittaa?

Kristinuskon salaisuus on verhottu siten, että salaisuuden voi kertoa kenelle vain, mutta vain harva ymmärtää miten se tulee tulkita. Kristinuskon salaisuus perustuu aikakausiteoriaan. Muuten siinä ei korostettaisi aikojen loppua. Aikakausiteoria käsittelee maailman hallintaa, ei Taivaita. Helppo osa kristinuskon salaisuudesta on, että aikojen loppu ja Jumalan vihan päivä on lähellä. Se tarkoittaa vuonna 66 alkanutta sotaa Roomaa vastaan. Tämä sota oli suunniteltu, samoin sen alkaminen Halleyn komeetan ilmaantuessa taivaalle messiaan merkiksi. Vaikeampi salaisuuden osa on ymmärtää mitä tarkoittaa se, että Jeesus on Messias.

Yritetään tulkita tämä salaisuus aikakausiteorian pohjalta.

Aikojen vaihtuessa tarvitaan uhri, koska aikakausien vaihtuessa on aina ollut uhri. Enos oli Tammuz, jumala, joka uhrataan ja joka herää kuolleista. Hanok ei kuollut, hänet otettiin pois – se tarkoittaa uhria. Nooa uhrasi vedenpaisumuksen jälkeen. Aabraham aikoi uhrata Iisakin, mutta Iisakin tilalle annettiin eläin. Aabraham uhrasi eläimen. Salomonin temppelissä uhrattiin. Uhri kuolee syntien sovittamiseksi ja nousee taivaaseen.

Tämä ei vieläkään juuri raoita salaisuuden verhoa. Salaisuuden ymmärtämiseksi palataan ajassa paljon, paljon kauemmaksi.

Kheopsin pyramidissa on huone, josta lähtee neljä kapeaa kanavaa. Niitä pidettiin aluksi ilmastointikanavina, mutta myöhemmin on huomattu, että niillä on astronominen tarkoitus. Kolme kanavista osoitti Siriukseen, Osirikseen ja Thubaniin, jotka kaikki olivat egyptiläisille tärkeitä tähtiä. Kanavien merkitys tulkitaan nykyään siten, että faaraon sielu saattoi kanavien kautta olla yhteydessä tähtiä hallitseviin jumaluuksiin.

Urfan lähellä Turkissa on Göbekli Tepe, maailman vanhimman kivitemppelin rauniot. Aabraham luultavasti oli kotoisin Urfasta eikä Kaldean Ur-kaupungista, vanhasta Sumerin Urista. Paratiisi sijaitsi Raamatun mainitsemien jokien perusteella Urfan ympäristössä, mutta nämä ovat aivan liian uusia innovaatioita. Göbekli Tepe on tuhansia vuosia vanhempi kuin mikään Raamatun myytti.

Temppeleissä on useita kivikehiä. Kunkin kehän keskellä on kaksi suurempaa kiveä. Kivet kuvaavat ihmisiä: niihin on kaiverrettu kädet ja vyöt. Temppelissä on uhrattu, eläimiä ja ihmisiä. Paikka on myös jonkinlainen tähtiobservatorio. Yhdessä kivikehän kivessä on reikä. Temppeli rakennusaikoihin keskikivien keskellä seisova tarkkailija näki reiän läpi Deneb-tähden tiettynä aikana yöstä. Temppelin aikoina Deneb ei enää ollut pohjantähti, mutta tähti on erikoisessa asemassa, se on linnunradan jalkojen haarassa. Kuten Kalevalassa sanotaan, ilmanneito meni uimaan ja kotka laskeutui polvelle ja muni munan, josta maailman syntyi. Ilmanneito on linnunrata, joka näyttää meressä uivalta neidolta. Neidosta näkyy kehoa ja kaksi jalkaa. Joutsenen tähdistö on jalkojen liittymäkohdassa, siinä mistä uusi ihmiselämä syntyy. Deneb on Joutsenen tähdistön kirkkain tähti.

Kheopsin pyramidin kanavien perusteella voidaan ajatella, että Göbekli Tepen Denebiin suunnattu katseluaukko olisi avannut sielulle tien Deneb-tähteen. Shamaani tai pappi teki shamaanimatkan Denebiin ja palasi takaisin mukanaan salaista tietoa.

Taivas liittyy tähtiin. Tähtitaivas kiertää pohjantähteä. Pohjantähti hallitsee kaikkea, koska se ei liiku vaan lepää. Tuomaan evankeliumissa tarkoitetaan Pohjantähteä. Taivas tarkoitti aluksi pohjantähden lähiympäristöä. Taivaalla näkyi Draco ja Ursa Minor, lohikäärme, joka ahdisteli raskaana olevaa naista. Vuonna 95 jKr nainen kuljetetaan erämaahan, jossa hän on siihen asti kun Messiaan tähti nousee taivaan hallitsijaksi. Tämä tapahtuu vasta kolmantena päivänä ja tuhat vuotta on kuin yksi päivä. Tarkoitetaan aikaa, joka alkaa noin 2100 jKr. Sinä aikana Polaris on lähimpänä taivaan pohjoisnapaa. Ilmestyskirjan profetiassa tarkoitetaan Pohjantähteä. Messiasprofetia on tähtiprofetia.

Profeettamessias kärsi ja kuoli uhrina muiden syntien vuoksi. Kansa vietiin vankeuteen, erämaahan. Profeetta nousi kolmantena päivänä, mutta vasta kolmantena päivänä tulee kuningasmessias, joka vie kansan takaisin maahansa. Toiset kylväisivät hyvän sanoman, mutta toiset niittäisivät sadon. Tässä viitataan kapinan alkuun. Profeetta-messiaan nousu kuolleista oli vain kaukaisessa tulevaisuudessa tapahtuvan kuningasmessiaan tulon symboli. Aina tulee toimia kolmella tasolla: profeetallisella, maan päällisellä ja taivaallisella.

Usko Jeesukseen Messiaana tarkoitti uskoa siihen, että kaikki profetiat täyttyisivät hänessä. Messias palaisi kuninkaana, sotisi pakanakansoja vastaan, tuhoaisi ne ja keräisi niiden rikkaudet Uuteen Jerusalemiin. Valittu kansa hallitsisi maailmaa.

Kristinuskon salaisuus oli ajanlaskun alun ihmisille sama kuin Kocbahin nousuun liittyvä salaisuuskin: uusi aikakausi oli alkamassa, uusi tähti nousemassa, uusi kansa tulisi hallitsemaan maailmaa.

Mitä sanoo salaisuudesta teosofian perustaja Helena Blavatsky.

Hän käsittelee suurta salaisuutta ja omistaa koko toisen kirjansa Salaisesta opista eri ihmisrotujen valtakausille. Tästä päätellen salaisuuden ydin Salaisessa opissa on yksinkertaisesti se, että jokin ihmisrotu on määrätty hallitsemaan maailmaa. Ajatus on hyvin lähellä maailmanpylväs-pohjantähtisalaisuutta tai kristinuskon salaisuutta: aikakauden lopussa jokin kansa on valittu seuraavaksi maailman hallitsijaksi.

Aikakausiteoria on oikein. Joskus tulee aika, jolloin maailma muuttuu, aikakausi vaihtuu. Messiaanisuuden virhe on siinä, että aikojen loppua yritetään nopeuttaa ja uskotaan, että aikojen lopussa valittu kansa olisi oma ryhmä. Eräissä ortodoksijuutalaisuuden suunnissa kielletään nopeuttamasta messiaan tuloa. Näissä suunnissa uskotaan, että Raamatun Korkea Veisu varoittaessaan morsianta kiirehtimästä rakkauttaan kieltäisi Israelia nopeuttamasta Messiaan tuloa. Tällainen neuvo oli varmasti hyvä, mutta toista osaa viisaudesta nämä suunnat eivät ymmärtäneet. On myös niin, että ennalta ei voi tietää mikä on uusi valittu kansa. Se näkyi Jeesuksen aikana. Juutalaiset hävisivät sodat Roomaa vastaan. Sen aikojen lopun uusi valittu kansa ei ollut juutalaiset ja vasta paljon myöhemmin saattoi ajatella, että valitut olivatkin kristityt. Ensimmäiset kolme sataa vuotta kristityt olivat lainsuojattomia.

Oikein käytettynä aikakausiteoria on oikein. Se lupaa pitkän rauhan ajan, tuhansia vuosia. Siihen pitää pyrkiä. Lopulta aikakausi vaihtuu, sitä ei voi estää. Aikakauden vaihtuminen tuo sekä tuhoa ja että kehitystä, mutta sitä ei tule jouduttaa. Ei koskaan tiedä mitä siinä käy. Väärinkäytettynä aikakausiteoria johtaa kansanmurhaan.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.